Tel. +32 (0)2 477.27.26

>>Daghospitaal Paul Sivadon

Het daghospitaal Paul Sivadon is de enige hospitalisatieformule in België die vooral gericht is op rehabilitatieprogramma's voor patiënten met ernstige en recidiverende aanpassingsproblemen. Tijdens de observatieperiode van de patiënt worden, in functie van zijn noden, therapeutische programma's uitgewerkt, die de grootste doeltreffendheid waarborgen op het vlak van individuele psychotherapie, groepstherapie, sociotherapie. Rehabilitatieprogramma's houden o.a. in : emotionele expressietherapie, kunsttherapie, communicatietechnieken, zelfcontroletechnieken, relaxatietherapie, psychodrama, evenals allerlei sportactiviteiten.

Er zijn ateliers ter beschikking, een overdekte polyvalente zaal en een niet-overdekt sportterrein. Recent werd een samenwerkingsverband met het Museum voor Schone Kunsten opgezet voor het organiseren van ateliers voor plastische expressie.

Het daghospitaal biedt service aan zowel volwassenen als senioren voor een behandelingsperiode gaande van enkele weken tot enkele maanden. Er zijn specifieke programma's voor patiënten van de 3e en de 4e leeftijd, met bv. angstreacties en depressie, met verlies aan zelfredzaamheid als gevolg van aanpassingsproblemen door pensionering of door het heengaan van de levenspartner.

Ateliers voor plastische expressieAteliers voor plastische expressieSportactiviteitenAteliers voor plastische expressieAteliers voor plastische expressie

Daghospitaal SivadonDaghospitaal SivadonDaghospitaal SivadonDaghospitaal Sivadon

>>Meer informatie over de Instelling voor Psychiatrie.