>>Open Bedrijvendag in het UVC Brugmann

Open Bedrijvendag 2005Op 2 oktober 2005 opent het UVC Brugmann zijn deuren voor u en onthult het aan het grote publiek de geheimen van zijn medische afdelingen, zijn interne organisatie, doch ook zijn architectuur. De befaamde architect Victor Horta ontwierp het UVC Brugmann bijna 100 jaar geleden en deze instelling behoort thans tot de zeldzame ziekenhuisstructuren waar Art Nouveau en technische moderniteit hand in hand gaan.

Wij stellen u een bezoek aan het ziekenhuis voor op basis van drie verscheidene trajecten:

  • Het zorgpad : Verdiep u in de medische wereld en bezoek weinig gekende afdelingen, zoals het laboratorium, de rugschool en het daghospitaal.
  • Het traject architectuur : Het Brugmannziekenhuis kenmerkt zich door het feit dat het het enige hospitaal (gebouw) is ontworpen door de Art Nouveau architect Victor Horta. Tijdens uw bezoek wordt u de mogelijkheid geboden de architecturale kenmerken van ons ziekenhuis te bewonderen tijdens een geleide openluchtwandeling.
  • Het traject van de 101 beroepen : Verken ruimtes ontoegankelijk voor het publiek, zoals de regie, de energiecentrale, de serres, de biotechniek, de co-generatie, de Aankoopdienst en de keukens.

Het UVC Brugmann nodigt U uit voor een bezoek aan zijn uitzonderlijke site, uniek in Europa ! Het UVC Brugmann... een ziekenhuis dat traditie en vernieuwing verenigt ! Welkom !

Thema 2005 van Open Bedrijvendag : "Innoverend Brussel" (informatie : http://www.openbedrijvendagbrussel.be/)

Enkele foto's van de dag :

Het zorgpad : psychiatrieHet traject architectuurHet zorgpad

Het traject architectuurHet traject van de 101 beroepen : de serresOpen Bedrijvendag in het UVC Brugmann...