>>Fonds Iris-Onderzoek 2012 : 2 projecten van het UVC Brugmann beloond

Het Fonds iris-Onderzoek werd gecreëerd in 2010 om steun te bieden aan translationeel en klinisch onderzoek in de ziekenhuizen die deel uitmaken van iris, het netwerk van de Brusselse openbare ziekenhuizen.

Het aspect "netwerking" is belangrijk, en de samenwerking tussen minstens 2 ziekenhuizen die tot het iris-netwerk behoren is dan ook een criterium voor indiening van een kandidaatsdossier.

De steun die het Fonds verleent kan worden gebruikt voor de financiering van onderzoek, personeel en/of materiaal in het kader van een onderzoeksproject.

Overzicht van de UVCB-projecten, die op 30 januari 2013 werden geselecteerd door het beheerscomité van het Fonds iris-Onderzoek, onder beheer van de Koning Boudewijnstichting :

  • FRAX ® similaire - incidence fracturaire différente : pourquoi ? (evaluatie van de invloed van de microarchitectuur van de beenderen en van de rol van klinische risicofactoren op het fractuurrisico bij gemenopauzeerde vrouwen)
    Promotor : Sylvie Cappelle (Geriatrie, UVC Brugmann), in samenwerking met het UMC Sint-Pieter en de IZZ
    Toegekende bedragen : 50.000€
  • Betere opsporing van dyslexie door analyse van de hersengolven en evaluatie van de invloed van ritmische training op de spraak, ritmiek en elektrofysiologische prestaties van kinderen met dyslexie
    Promotor : Paul Deltenre (Neurologie, UVC Brugmann), in samenwerking met het UKZKF en het UMC Sint-Pieter
    Toegekende bedragen : 30.000€

>>UVC Brugmann en onderzoek.