>>Francis de Drée neemt de algemene leiding van het UVC Brugmann

Francis de Drée

De Raad van Bestuur van het UVC Brugmann, voorgezeten door Christophe Pourtois, heeft Francis de Drée vanaf 1 juli 2014 aangesteld als Algemeen Directeur van het ziekenhuis.

Afgestudeerd als Handelsingenieur aan de Solvay Brussels School, neemt Francis de Drée, 31 jaar, de leiding van de honderdjarige Brusselse instelling.

Hij verlaat het kabinet The Boston Consulting Group waar hij sinds 2006 werkzaam was. Hij beschikt over een grondige kennis van de ziekenhuisinstellingen zowel op Belgisch als op Europees vlak.

Bij het UVC Brugmann, wachten hem verschillende belangrijke dossiers, waaronder de versterking van de samenwerking tussen de universitaire ziekenhuizen en de afronding van omvangrijke architecturale investeringen, zoals de nieuwe polikliniek van de Horta site en de volledige renovatie van de Brien site. Dit alles met als hoofddoel om alle patiënten van het openbaar ziekenhuis onder de beste omstandigheden te ontvangen.

Geprezen voor zijn luister- en communicatievaardigheden, beschouwt Francis de Drée zijn aanstelling zowel als “een grote eer” als “een enorme uitdaging om de talentvolle en dynamische teams van het UVC Brugmann naar ambitieuze en waardevolle doelstellingen te leiden”.