>>Werelddag voor epilepsie

Werelddag  voor epilepsie

De 2e maandag van februari is internationaal gekend als werelddag voor epilepsie. Met deze dag wil men de bevolking sensibiliseren en de gezondheidsmedewerkers hun kennis over epilepsie bij te schaven met het oog op een betere opvolging en behandeling, de socio-professionele impact te verminderen en een grotere investering in het onderzoek te bevorderen.

De Belgische Franstalige en Nederlandstalige Liga voor Epilepsie organiseren op 20 februari, een informatiedag over deze aandoening en zijn impact. Alle praktische informatie staat vermeld op un hun respectievelijke website : www.ligueepilepsie.be en www.epilepsieliga.be.

In het kader van informatie en opvolging, biedt het UVC Brugmann gespecialiseerde raadplegingen op het gebied van epilepsie, van elektro-EEG technieken (EEG op de sites Brien en Horta, Holter-EEG en video-EEG op de Horta site), radiologische (Scanner, MRI, Petscan) en biologische onderzoeken die de diagnostische prestaties kunnen verbeteren. Het ziekenhuis verzekert tevens een multidisciplinaire aanpak, gesneden op maat van de persoon, en dit in samenwerking met de teams van de radiologie, neuro-heelkunde, neuro-revalidatie, sociaal assistenten, psychiaters en psychologen.

Onthaal en afspraken : +32 (0)2 477.21.97

>>Departement Neurologie en Neurologische Revalidatie.

Werelddag  voor epilepsie