>>Lage-emissiezone in Brussel, luchtkwaliteit en toegang met de auto tot de sites van het UVC Brugmann

LEZ Brussel

LEZDe verbetering van de luchtkwaliteit in Brussel is van essentieel belang om de gezondheid van de burgers te beschermen. Daarom heeft het Brussels Hoofdstedelijk Gewest beslist de toegangsvoorwaarden voor de meest vervuilende voertuigen, die verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de luchtvervuiling, geleidelijk te beperken.

Sinds 1 januari 2018 is het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een lage-emissiezone (LEZ of Low Emission Zone). Het betreft eerst en vooral de oudste dieselwagens en de toegangscriteria zullen evolueren om het aantal vervuilende voertuigen in Brussel geleidelijk te verminderen. Er worden diverse maatregelen getroffen om de overgang voor de betrokken burgers te vergemakkelijken.

Indien u met een wagen of bestelwagen één van onze sites wenst te bereiken, nodigen wij u uit om te controleren of uw voertuig wel degelijk mag rijden binnen de LEZ.
Als u niet aan de voorwaarden voldoet, kunt u bij het binnenrijden van Brussel gebruik maken van de transitparkings en van de alternatieven voor de auto.

Alvast bedankt voor uw bijdrage aan de gewestelijke inspanningen voor een betere luchtkwaliteit !

Meer informatie : www.lez.brussels