>>Senologie

Atossa borstkliniekEen team radiologen werkt sinds eind 2009 in de recent gerenoveerde Borstkliniek van het UVC Brugmann. Er werden bijgevolg nieuwe raadplegingen geopend voor het verrichten van radiografieën (systematische dubbele interne lezing), echografieën en puncties. Het resultaat is dat de wachttijden voor het bekomen van een afspraak drastisch verkort zijn.

De borstkliniek is ook officieel erkend voor het verrichten van mammotests. Het gaat hier om een gratis mamografische opsporingstest, dat om de twee jaar, bij vrouwen tussen de 50 en 69 jaar, wordt verricht. De patiënte moet wel beschikken over een uitnodiging van een screeningscentrum of over een doktersvoorschrift.

BorstkliniekConcreet kan een afspraak bekomen worden op het nummer van de raadpleging gynecologie.

Op de dag van de afspraak moet de patiënte zich bevinden naar het onthaal van de bostkliniek op de Horta site (ingang K3, tegenover de materniteit), met een onderzoeksaanvraag van haar gynaecoloog of huisarts (of de uitnodiging voor de mammotest).

In het kader van haar activiteiten werkt de borstkliniek nauw samen met de diensten Pathologische Anatomie, Plastische Heelkunde, Kinesitherapie, Nucleaire Geneeskunde en Medische Oncologie.

Sinds februari 2017 stelt de kliniek Atossa een ontmoetingsplaats ter beschikking voor vrouwen met borstkanker. "Au fil des mots"Fichier au format PDFwordt voorgesteld door een psycholoog en de coördinatie verpleegster.