>>Site Paul Brien

Site BrienAls enig openbaar ziekenhuis in haar geografische zone, nieuwe installaties op het niveau van haar strategische positie.

Site BrienDe site Paul Brien is herdoopt geweest ter nagedachtenis van een professor van de ULB, bekende onderzoeker in biologie. Zijn doel is een zo breed mogelijke gespecialiseerde openbare geneeskunde aan te bieden en te ontwikkelen in de noord en noordoost sector van Brussel. De site Brien steunt op de site Horta aan de welke hij verbonden is door een regelmatige pendeldienst voor het opnemen van sommige specifieke pathologieën.
Zijn geschiedenis gaat terug tot in 1908. Oorspronkelijk een medisch-heelkundig Instituut, kent hij een permanente evolutie met een huidig globaal aanbod van 126 erkende bedden, verdeeld in eenheden van algemene chirurgie, interne geneeskunde, geriatrie, intensieve zorgen en spoedgevallen. De zesde Medische Urgentie Groep (MUG) voor de regio Brussel-Hoofdstad is gestart in februari 2003. Een nieuwe dialysecentrum is gestart in 2001. Een polykliniek, een operatiekwartier, een heelkundige dagkliniek (ter aanvulling van de medischoncologische dagkliniek), een  centrale sterilisatiedienst vervolledigd dit ziekenhuisgeheel.
En de beweging zet zich voort. De vernieuwing van de Spoeddiensten, de uitbreiding van de ambulante activiteit op een bijkomende verdieping en de bouw van een nieuw onthaalgebouw kenmerken de Schaarbeekse vooruitgang. Stilaan krijgt de site een hedendaagse en aantrekkelijke aanblik, op het niveau van haar bevoorrechte geografische ligging.

>>Site Brien : toegang en plan / Sattelietzicht van de site Brien / Toponymie : Paul Brien / News : site Brien.