>>« Transcending limitations » : een project rond communicatie en thuiszorg in eenheid 40...

RahminovOntmoetingen die wensen tot leven brengen... De kunst die de deur van het ziekenhuis openduwt, om zoveel mogelijk, de mensheid, de uitwisseling en de ontdekking van de Andere... te herhalen... Voorbij de grenzen.

In praktijk

Plaats : UVC Brugmann site Horta (eenheid 40)
Datum : Vernissage op dinsdag 06/12/2011 vanaf 14u
In aanwezigheid van kunstenares : Dafna Rahminov

Presentatie door de kunstenares : "Transcending Limitations"

Wanneer het bereiken van een wonderlijke doelstelling of de realisatie van een buitengewoon project u inspireert, dan zijn het al uw gedachten die uit hun halsring breken : uw geest verheft zich boven de limieten, uw geweten ontplooid naar alle richtingen en u bevindt zich in een nieuwe en wondermooie wereld.  Verborgen krachten, ongekende talenten en gaven komen tot leven ... U ontdenkt in uzelf een mooiere persoon dan u ooit hebt durven dromen. *

Elke verandering begint met een idee, een gedachte, een droom, een visie. Wij handelen en reageren volgens onze geloofs- en gedachtenmodellen.

Voortdurend wordt onze perceptie van de wereld beïnvloedt door ons geloof : wat wij als aanvaardbaar beschouwen of niet, wat wij lief hebben of haten, wat ons gelukkig, jaloers of kwaad maakt,  wat wij  beoordelen, verwerpen en aanbidden.

Is het mogelijk onze limieten te overstijgen, de grenzen van de normen te overschrijden, veranderingen aan te durven en wat onze dromen ons toefluisteren te scheppen ?

Dezelfde bevragingen komen voortdurend terug in de loop van de diverse kunstwerken. Elke keer, onder andere vormen, volgens een nieuwe gezichtshoek, in functie van andere percepties en gebaseerd op een persoonlijk gebeuren, in constante ontdekking.

Ik geloof dat het mogelijk is onze limieten te overstijgen. Ik heb mijn leven veranderd omdat ik mijn dromen heb willen volgen, ik heb keuzes gemaakt, ik ben bang geweest, maar de hoop en het geloof in het leven stonden aan mijn zijde en hebben mij de kracht gegeven om verder te gaan  wanneer ik het meest aan mezelf twijfelde. Ik was en ben nog steeds in het hart van deze eindeloze reis, onderweg ; op ontdekking naar mijzelf en het leven in al zijn verscholen hoeken.

Bedankt om mij dit met jullie te laten delen.

Dafna Rahminov

* Amateurvertaling

>>Interculturele bemiddeling.